Qida məhsulları içərisində əksər insanların, xüsusilə uşaqların xoşladığı şokolad və şokoladlı məhsullar dünyanın ən populyar desertlərindən biri hesab edilir.
Dadı və qoxusu ilə milyonlarla insanın ehtirası olan şokolad, serotonin adlı xoşbəxtlik hormonunun ifrazını təmin edir. Şokoladın bir neçə əsas növü vardır: tünd şokolad, südlü şokolad, ağ şokolad, qabarcıqlı şokolad və s.
Məşhur brendlərə aid dadlı şokoladların sirri inqridienti var – Azərbaycan fındığı. Böyük Qafqaz dağlarının ətəyində yerləşən Azərbaycanın şimal və şimal-qərb bölgələri uyğun iqlim şəraiti, münbit torpaq və zəngin su ehtiyatlarının vəhdəti ilə fındıq yetişdirmək üçün misilsiz bir yerdir.
Azərbaycan fındığı qədimdən bəri beynəlxalq bazarda ən keyfiyyətli məhsullardan biri hesab olunur. Fındıq istehsalı sahəsində illər boyu davam etmiş tarixi və təcrübəsi sayəsində bu gün Aqrovest MMC şirkətinə aid Ata-baba növlü Azərbaycan fındığı dünyada Ferrero Roche, Lindt, Storck, Migros Switzerland, Merci və digər ən məşhur şokolad brendlərində istifadə olunur.
Nəsillər boyu şokolad istehsalçıları həvəskarlarını sevindir. Azərbaycan fındıqlarının istifadəsi bu premium şokoladlara özünəməxus keyfiyyət və dad verir və eyni zamanda zərifliyi və üstünlüyünü vurğulayır.
Şirniyyatlar bütöv fındıqlardan ibarətdir, nazik bir vafli ilə əhatə olunmuş, fındıq kremi ilə doldurulmuş, südlü şokolad və doğranmış fındıq ilə örtülmüşdür. Tortlar, piroqlar, və digər müxtəlif şirniyyat məmulatıarında tərkib hissə olaraq həm də bəzək kimi istifadə olunur.
Növbəti dəfə Ferrero Rocher, Lindt, Storck, Migros Switzerland və ya Merci şokoladından həzz aldığınız zaman unutmayın ki, siz hər dişləmədə Azərbaycanın zəngin, fındıq mahiyyətini dadırsınız. Dünyanın ən yaxşı yeməklərinin çox vaxt ən heyrətamiz maddələri ehtiva etdiyini xatırladır.