Qovrulmuş fındıq ləpəsi şokoladla kombinasiyada çox dadlıdır. Bu səbəbdən ləpə şokolad plitkalarında, şirniyyatlarda geniş istifadə olunur və eyni zamanda bəzək olaraq işlənilir.
Qovurulmuş və doğranmış fındıq ləpəsi - tortlar, piroqlar, peçenye və digər müxtəlif şirniyyat məmulatlarında tərkib hissə həm də bəzək kimi istifadə olunur.
Fındıq pastası (fındıq yağı) səhər yeməyi, şokoladlı-fındıqlı pastalar, kremlər, şirələr, karamellər, yoqurtlar, dondurma və s. istehsalında əlavə komponent kimi də istifadə edilə bilər.
Fındıq ləpəsindən souslar hazırlanır, şorba, salat və qəlyanaltılara eləcə də ikinci yeməklərə - makaron, plov, risotto, güveçə əlavə olunur, müxtəlif şirniyyat bişirilir və mürəbbə hazırlanılır.