Fındıq kulinariyada

Fındıq kulinariyada

25 Aug 2023

Qovrulmuş fındıq ləpəsi şokoladla kombinasiyada çox dadlıdır. Bu səbəbdən ləpə şokolad plitkalarında, şirniyyatlarda geniş istifadə olunur və eyni zamanda bəzək olaraq işlənilir.

Fındıq kulinariyada
 
Fındıq kulinariyada
 

Qovurulmuş və doğranmış fındıq ləpəsi - tortlar, piroqlar, peçenye və digər müxtəlif şirniyyat məmulatlarında tərkib hissə həm də bəzək kimi istifadə olunur.

Fındıq kulinariyada
 
Fındıq kulinariyada
 

Fındıq pastası (fındıq yağı) səhər yeməyi, şokoladlı-fındıqlı pastalar, kremlər, şirələr, karamellər, yoqurtlar, dondurma və s. istehsalında əlavə komponent kimi də istifadə edilə bilər.

Fındıq kulinariyada
 
Fındıq kulinariyada
 

Fındıq ləpəsindən souslar hazırlanır, şorba, salat və qəlyanaltılara eləcə də ikinci yeməklərə - makaron, plov, risotto, güveçə əlavə olunur, müxtəlif şirniyyat bişirilir və mürəbbə hazırlanılır.

Fındıq kulinariyada
 
Fındıq kulinariyada